Behandlingar

Pelvic floor awareness/Bäckenbottenbehandling
Detta är en behandling för att lösa upp spänningar i bäckenbotten-musklerna och andra blockeringar i underlivet. När spänningar släpper kan livskraften åter ta plats och flöda mer fritt. Då får du en mer medveten kontakt med ditt underliv och ökar därmed din förmåga att känna, slappna av och grunda dig.

Symptom
Det kan vara för dig med symptom som vaginism, smärta vid samlag, inkontinens, återkommande urinvägsinfektioner, smärta eller spänningar i bäckenbotten, förlossningsskada, kronisk bäcken-bottensmärta, tidig utlösning. Eller har du kanske en känsla av att ha förlorat kontakten med dig själv, din kropp och ditt underliv. Kanske har du svårt att känna njutning och och kan inte slappna av. Du känner oro i kroppen och hittar inte tillbaka till återhämtning och vila.

Medveten beröring
En behandling handlar inte om att processa eller fixa något, bli av med eller ta bort något, utan snarare om att bringa medvetenhet, acceptans och avslappning till området och ge kroppen support att återfå sin vitalitet och därigenom kunna läka sig själv. Medveten beröring och närvaro är grunden, med fokus på att låta det friska och autentiska expandera. Kroppen vill helas och njuta, om du tillåter det. Detta gäller för alla mina behandlingar.

Obs! Behandlingen för bäckenbotten är inte en sensuell massage, utan har fokus på att lösa upp spänningar och öka kroppskontakt och medvetenhet. 

Erbjuder även andra behandlingar:

Chi Nei Tsang
En välgörande massage som hjälper de inre organen i buken att släppa blockeringar. Enligt CNT sätter sig obearbetade känslor som stress, ilska eller rädsla som spänningar i organen. Du kan ha orolig mage, uppblåsta tarmar, diffusa smärtor, obehagskänslor etc. Med olika grep och tekniker kan dessa knutar lösas upp och öppna upp energiflödet igen.

Behandlingen skapades i Kina för tusentals år sedan och enligt deras synsätt hänger Qi, organ, körtlar, nervsystem, hjärnan samman och möts i naveln. Därför kan även andra symptom  i andra delar av kroppen påverkas. Det handlar även om att stärka kontakten med ditt autentiska jag, den som finns bortanför tankar, känslor och det fyskiska. Det ursprungliga, det som redan är friskt och håller ett större perspektiv. Qi, eller energiflödet strävar naturligt efter balans och harmoni. Vår uppgift är att se till att rensa och möjliggöra ett livgivande flöde igen.

Hur går en bäckenbottenbehandling till?
En session innehåller samtal/vägledning och kropps-behandling. Behandling kan ske både externt och internt via vagina/anus. Du får direkt feedback på om dina muskler är för spända eller för svaga samt förslag på träning. Tid ca 1,5 tim. Håller till på Solrosen, Rapsgatan, T-Skanstull, Stockholm. Med jämna mellanrum finns jag även på andra orter. Både män och kvinnor är välkomna!

Rättvik – 18-19/4 2023:  
På Spira i Rättvik. Boka på info@bodycoach.nu eller mobil: 0739-483943

Göteborg – nästa datum ??:  
På Feldenkraisskolan, Folke Bernadottesg. 2, nb, Göteborg.

Visby – nästa datum ??
På Pheniskliniken, Lejongränd 2, Visby.

Finns även utanför Sigtuna:
Killingevägen, Smulteberg.

Läs mer om villkor och priser här
Erbjuder även Lymfmassage, Chi Nei Tsang och Voice Dialogue.
Läs mer nedan!
Vill du gå ett längre individuellt program, läs mer här!

Kontakta mig om du vill boka behandling! Irene´s mail: info@bodycoach.nu

Lymfmassage
En helkroppsbehandling där ditt lymfsystem varsamt aktiveras och ökar transporten av överskottsvätska och slaggprodukter. Behandlingen löser upp blockeringar och skapar ett mer fungerande lymfatiskt flöde samt en elastisk och smidig fascia. Strykningar i lymfsystemets riktning, lyfta, skaka, fluffa för att förbättra Qi- blod- och lymfcirkulation.

Ett bra lymfsystem

När lymfsystemet fungerar bra transporteras slaggprodukter bort och din bindväv renas kontinuerligt.  Det innebär att immunsystemet stärks, näringsupptaget ökar och inkräktare som virus och bakterier kan tas om hand. För att dessa flöden ska fungera optimalt är det även viktigt med näsandning, rörelse och en bra hållning.

Fascian/bindväven fungerar som en kroppsstrumpa som håller ihop och skyddar oss. Kroppens flesta smärtreceptorer finns här, och den är viktig för kommunikationen i kroppen. Vid stress och trauma så kan den bli blockerad och minska lymf- och blodflödet vilket gör att vi kan känna oss ömma, svullna, få kalla händer och fötter, trötta, stela m.m. Då hjälper en lymfmassage flödet att komma igång.

Symptom
Svårt att gå ner i vikt fast du äter och tränar bra, återkommande förkylningar, stel och värk i kroppen, lätt att få blåmärken, celluliter, värk som flyttar runt i kroppen, uppblåsthet och vätskefylld kropp, återkommande bihåleinfektioner och urinvägsinfektioner, kronisk trötthet, kramp, yrsel, hjärndimma.


Övriga behandlingar
Ger även välgörande djupgående kraftfull muskelmassage och Ansiktszonterapi för avslappning och välmående.

Voice Dialogue – en klargörande metod
En kraftfull och mycket klargörande metod för att utforska din psykologiska karta och dina olika delpersonligheter. Det är ett icke-dömande och respektfullt förhållningssätt till alla delar som får komma fram och vara sig själva fullt ut. De har alla skapats av en anledning utifrån vår prägling. Poängen är att lära känna dem, helandet består i full acceptans och sedan att släppa identifieringen med de olika jagen. Du blir mer fri i dina val och mer medveten.

Släppa mönster
Voice Dialogue kan vara till stor hjälp när du sitter fast i olika mönster eller är låst i en inre konflikt. Det är som olika energimönster som håller olika sätt att vara, känna och tänka. En vanlig är tex hjälparen, som alltid vill vara till lags. Eller puchern, som alltid ska vidare, måste göra mer och mer, det tar aldrig stopp. Kontrollanten, inre barnet eller inre kritikern är andra delpersonligheter som de flesta av oss har.

Omfamna hela dig
Med Voice Dialogue kan du omfamna hela dig själv, alla energiger får vara med och säga sitt. De är alla där för att ta hand om dig, även om det med tiden har blivit en överdriven vana. Med utforskande, nyfikenhet, acceptans och medkänsla kommer healing och mer frihet och inre frid.

Jag har använt Voice Dialogue metoden sedan början på 90-talet och det är fortfarande den bästa och roligaste metoden jag vet för att utforska sitt inre och snabbt bli mer medveten om sina mönster. Har gått flera träningar direkt för Hal och Sidra Stone, som skapade metoden i sin egen strävan att hålla sin relation levande.

Välkommen att kontakta mig om du har frågor eller vill boka behandling eller session! Irene´s mail: info@bodycoach.nu

Omdömen Bäckenbottenbehandling

Avslappnad och peppad

  • ”När jag gick därifrån kände jag för första gången en väldigt stark känsla av att jag faktiskt har ett kön. En stark fysisk upplevelse.”
  • ”Underbart, varmt och odramatiskt. Känslan av att detta är det mest naturliga i världen vilket gjorde mig väldig avslappnad.”
  • ”Jag har blivit medveten om att jag spänner underlivet när jag blir stressad eller oroad. När jag släpper spänning i underlivet blir det mer flöde och känsla av frihet i hela kroppen.
  • ”Det var odramatiskt, väldigt bekvämt och avspänt. Inget kändes konstigt, pinsamt eller jobbigt. Jag blev än mer peppad på att vara kvinna och utforska min kropp mer och njuta av den!”
Kommentarer efter behandling

Kontakt, energi och läkning

  • ”Behandlingarna utfördes precis med en sådan respekt som underlivet vill bli bemött på. Och att få kontakt med muskler och olika delar på det här sättet tror jag är mycket läkande. Nu kan jag lyssna till mitt underliv med högsta respekt. Kunde inte få bättre bemötande, professionellt, mjukt, kunnigt, inkännande.”
  • ”Jag upplever en starkare kontakt med hela mitt underliv. Jag kan nu känna vilka muskler jag kan träna och därmed nå en djupare avslappning. När jag låter mitt medvetande komma ner till underlivsområdet kan jag känna att mycket energi börjar cirkulera i kroppen. Jag har fått mer energi och en ökad känsla av trygghet i min egen kropp, och även en ökad känsla av trygghet och kontakt till vår jord”. 
Kommentarer efter behandling

Torra slemhinnor
“Som 50-plussare har jag en del problem med mitt underliv, som försvårar sexlivet; torra slemhinnor och bitvis spänd muskulatur. Jag har varit målmedveten i min strävan att komma tillrätta med problemet. Upplevde inte att jag fick relevant hjälp av traditionell gynekologi, så jag valde att prova Irenes behandling. Det var en lärorik och givande upplevelse. Jag hade t ex ingen aning om vi kvinnor har en prostata. Jag insåg att jag inte lägger någon uppmärksamhet ner i mitt underliv, och tack vare Irene´s hjälp styrde jag mitt fokus dit. Det är en nyckel, och jag håller nu på att bekanta mig mer medvetet med underlivet, vilket är på tiden! Och det skapar läkning.

Var lite nervös inför första behandlingen, men Irene var mildare och mer inkännande än någon gynekolog jag besökt genom åren. Med all sin kunskap, i kombination med stor respekt och lyhördhet för mina gränser, stretchade hon muskulaturen, vilket gav en stor känsla av “lätthet”. Efter fyra behandlingar är jag mycket mer “connectad” till mitt underliv, och mer avslappnad i musklerna.”

Sissi, 54 år

Kronisk Bäckenbottensmärta
”För drygt två år sedan fick jag diagnosen kronisk prostatit. Jag hade smärtor i bäckenbotten och kände ömhet i genitalierna och i området runtomkring. Till en början hade jag en del katastroftankar. Jag hade haft besvär i ca 6 månader när jag fick diagnosen och har prövat olika typer av medicinska behandlingar som exempelvis antibiotika. Jag har också arbetat med kroppsterapi för att på olika sätt komma tillrätta med besvären. Gradvis minskade besvären något, men jag hade inte kunna bli symtomfri.

För ett år sedan började jag med Pelvic floor release hos Irene. Jag har under det senaste året blivit medveten om och lärt mig att få kontakt med min bäckenbotten, som faktiskt består av tre olika lager av muskler. Med hjälp av olika tekniker kan jag nu slappna av bättre, men jag har också lärt mig att använda/röra på musklerna för att på så sätt återfå en mer normal funktion. Jag har under det senaste året lärt mig att jag kan hantera spänningarna direkt i stunden med viljekraft. Det är nytt för mig och känns som en stor lättnad. Jag är fortfarande inte helt symtomfri, men känner mig mycket bättre både fysiskt, men också mentalt. Jag blir stärkt av att veta att det faktiskt går att påverka hur min bäckenbotten mår”.

Mathias, 46 år, april 2019

Är nåt fel om jag inte har sexlust?
”Jag har inte haft sexlust på super länge och inte ens haft lust att få det heller. Jag hade länge tänkt att det är något fel på mig och mitt underliv som inte har lust. Irene avdramatiserade med att säga att det är okay att inte vilja ha sex, att det kan vara perioder i ens liv då det är så och det är ok. Kändes skönt att höra då jag upplever att det är en hets över att man måste ha sex för att vara en lyckad människa.

Jag var inte så spänd som jag trodde och jag fick mer inblick hur min vagina fungerar, hur den ser ut, vad de olika ”grejerna” sitter. Att det finns tre muskler och hur jag kan träna dem.

Efter första behandlingen (av två) och knipövningar och andningsövningar så började en sorts lust att väckas och jag kan nu uppleva att jag kan slappna av i underlivet.

Att tänka att underlivet är livskraftens källa gör det mera intressant att ta hand om den. Även att om jag inte har sex så är det där min kraft till livet föds. Och vem vet, kanske träffar jag någon som jag vill vara sexuellt kreativ med.

Irene har ett lugnt och behaglig sätt att vara. Hon berättar sakligt vad hon gör, vad hon ska göra. Fantastiska närvarande händer magmassagen. Jag kände mig trygg och kände tillit.

Ja, jag skulle rekommendera andra denna behandling. Om inte annat för att få koll på hur ens underliv funkar”.

Anna, 45 år

Bättre kärleksliv
Efter en tid där kärlekslivet gick lite upp och ner läste jag några böcker om Tantra, tog en on-linekurs och kom i kontakt med Pelvic floor (bäckenbotten) och Irene Andersson. Jag köpte hennes fantastiska bok ”Mannens Tao” med ingående sakkunniga beskrivningar och många övningar. Jag anmälde jag mig till ett program hos Irene som gav mig en väldigt bra insikt om och kontakt med mitt inre och framför allt bäckenbotten.

Genom hennes utmärkta behandling och råd har jag hittat och stärkt mina bäckenbottensmuskler och fått ett bättre kärleksliv. Jag har löpmotionerat i många år för att hålla kroppen igång men inte förrän nu förstått att även bäckenbottens muskler, genitalierna och övriga organ i kroppen behöver motioneras.

Irene med sin oerhört stora kompetens inom området och tillika integritet gör att man med största förtroende kan överlämna hela kroppen i hennes händer. Hon har ett mycket inkännande sätt och avdramatiserar det som eventuellt skulle kunna kännas besvärligt. Man kan med lätthet prata med henne om alla problem, hon har de rätta svaren och behandlingen.

Sven, 75 år, dec 2021

Anna, 45 år

Kontakta mig

Typ av meddelande

5 + 5 =

Kontakta mig om du har några frågor eller är intresserad av behandling, kurs eller utbildning. (Maila gärna också, har märkt att formuläret inte fungerar ibland…: info@bodycoach.nu)

Contact me if you have any questions or is interested of a cource or a treatment. Enter the cource you want to sign up for.

Share This