Kurser bäckenbotten

Grundning och stabilitet i livet
När du kan slappna av i bäckenbotten och använda dina muskler mer medvetet blir du mer närvarande i din livsupplevelse och mer trygg i dig själv. När blodcirkulationen och energiflödet till underlivet ökar känner du mer och alla dess funktioner blir bättre. Bäckenbotten håller din andliga och sexuella potential. 
Detta gäller både män och kvinnor.

Varför blir bäckenbotten försvagad eller för spänd?
De flesta av oss har någon gång gjort eller blivit utsatta för något vi inte velat som fyllt oss med skam. Då har vi en tendens att överge oss själva och vår kropp för att skydda oss mot den obehagliga känslan. Stress och oro eller känslan av att inte räcka till gör att all energi åker upp i halsgropen. Det blir allt svårare att finna vila och återhämtning i kroppen och stresshormoner påverkar dessutom våra könshormoner negativt. Även prestationskrav, som kvinnors försök att pressa fram en orgasm eller mäns försök att hålla tillbaka utlösningen, kan skapa för spända muskler. Andra orsaker kan vara klimakteriet, graviditet, förlossningsskada, olust, livsleda, dålig relation, övervikt, dålig hållning eller stillasittande. Kronisk spänning kan ge ”huvudvärk” i bäckenbotten eller smärta vid samlag. Det kan även vara tidigare trauman eller övergrepp som lämnat spår.
Just nu inga livekurser inplanerade – men du kan gå online här!

Kan knipövningar hjälpa?
Ja, du kan stärka din bäckenbotten och det är möjligt att få musklerna att slappna av. Dock har studier har visat att många inte vet vilka muskler det är, kan inte knipa rätt och är inte alls i kontakt med sitt underliv. Men med rätt feedback och träning kan i princip alla lära sig detta. När du medvetet får kontakt med dina muskler kan du öka deras flexibilitet, kraft och uthållighet. Ju mer vältränad muskel detso bättre stöd. De glädjande nyheterna är att oavsett anledning till spänningarna så ökar välmåendet av att mjuka upp och träna bäckenbotten.

Kvinnor upplever ofta en djup känsla av glädje och kärlek när bäckenbotten slappnar av och könet väcks till sin fulla potential.
Att återerövra förmågan till orgasm ger en stark känsla av tillfredsställelse. Självkärlek och en tacksamhet för den egna kroppen brukar komma på köpet.

När män börjar slappna av och använda sina muskler mer medvetet kan de börja bygga sin orgasmiska energi i avslappning och därmed njuta mer. Det har visat sig att bäckenbottenträning kan öka mäns uthållighet i älskogen.

En kort introduktion där du får titta in i onlinekursen!

Workshops och kurser 2024

Kurser 2024

Omdömen

Förvirrad – fast på en högre nivå
Jag fick en inblick i min egen bäckenbotten för första gången på riktigt. En förståelse för ”konstruktionen” och verktyg för att upptäcka mer. Nyanserad kontakt med ”nya” muskler och en insikt om att jag kan knipa på flera olika sätt.

Det var en mycket bra blandning av konkret teori, praktiska övningar och meditativa inslag. För mig hade kvällen ett fysiskt fokus. Som ett slags träningspass. Jag inser att det i högsta grad beror på mig och mina erfarenheter men nu i efterhand kan jag tycka mig sakna kopplingen till sexualitet. Syfte, funktion, tillämpning. Även om sexualitet hela tiden fanns som en del i ämnet, föreläsningen och PPTså blev det ändå en slags streching när jag gjorde övningarna.
Detta handlar ju om att jag har lätt att ta till mig fysisk träning men har vissa problem med sexualitet. Still confused but on a higher level, skulle man kunna säga.
Testimonial WS Befria bäckenbotten!

Calle, Stockholm

Deep physical awareness
Learning about the deepest muscles in theory and practice took me into my pelvic area in a new way, as I have not focused on them consciously before, altough I do work as a somatical sexual therapist.

I learned to focus and to be aware of my pelvic area in a new kind of physical way. With your guidence and exercises I was able to ”lower” myself or to make myself sink down a bit. I learned how to focus my breath to reach these areas, the complexity of the three layers of the  muscles an the four quadrants of the pelvic floor. It is still a WOW for me how we can effect the pelvic and the whole fascia as well as relax the inner muscles threw the vagina.

I am deeply impressed. Your objective integrated knowledge is incredible for me, and it made me feel very safe.
Thank you!
Testimonial 2-day cource in Budapest!

Anita, Hungary

Energin vaknar upp
Fick en helt ny insikt om hur min bäckenbotten ser ut och fungerar. Tycker att jag kan knipa bättre och upplever att det är väldigt grundande att göra övningarna. Som att energin vaknar upp och det blir ”roligare” att vara där. Knipövningen där vi kniper mer sensuellt  är väldigt skön och energigivande. Som att kontakten leder till att en härlig känsla växer från mitt djupaste ställe. Är helt klart mer medveten mitt underliv och hur det mår. Inspirerande på många sätt, vill ha mer och även lära mig Tao och hur jag kan ta till vara på all den här energin som tycks finnas inom mig!

Berit, 39 år, Stockholm

Kontakta mig

Typ av meddelande

15 + 4 =

Contact me if you have any questions or is interested of a cource or a treatment. Kontakta mig om du har några frågor eller är intresserad av behandling, kurs eller utbildning. Enter the cource you want to sign up for.

Share This