Mer om Irene och kontakt

Irene är en erfaren kursledare och föredragshållare som på ett självklart och naturligt sätt delar med sig av sin kunskap om kvinnans och mannens kropp, hur du kan ta till vara på din livsenergi och öka ditt välmående. Hon har över 25 års utforskande, resande och lärande i olika länder, vilket har lett till en unik kombination av kunskap, erfarenhet och verktyg. Hon kombinerar modern forskning med visdom från olika tanketraditioner som ser till helheten.

Här kan du lyssna på poddar med Irene: 

Nyfiken på Tantra: Avsnitt 46: Taoismen del 8: Irene berättar om sin resa med Tao. Jan 2022.

Hälsosnack med Lotta & Veronica: Avsnitt 63: Tao visar vägen till lust, njutning och hälsa. Sep 2020.

Livet efter 40: Med Marit & Jens: Avsnitt 24:
Kvinnans & Mannens Tao. Tao – vad är det, hur fungerar det? Träffa Irene Andersson som skrivit böcker och håller kurser i ämnet.
Sep 2020.

Yoga radio sessions – Yogapodden #44:  Sexual Healing: Kan vi använda vår sexuella energi för välbefinnande och hälsa och i så fall hur? Samtal med Christian Wigardt. Maj 2019

Fittlife: Podd Avsnitt 7: 
Sex och sexlust. Med Irene och Leigh sexolog.
Feb 2019.

Klimakteriepodden med Åsa Melin Avsnitt 59: 
Intervju med Irene: Ökad livsenergi och rikare sexliv.
Nov 2018.

Irene är en mångsysslare och har i över 25 år arbetat med friskvård och personlig utveckling i olika former och driver idag ProCreative AB.

Regnr: 556144-2525
BG: 379-4807
Swishnr: 123 144 7671
Företaget är momregistreat och har ansvarsförsäkring.

mail: info@bodycoach.nu
mobil: +46 (0)739 48 39 43

Hemsidor:                                                 
www.bodycoach.nu
www.pelvicfloorawarensess.com

Tack till:
Foto: victoriadavidsson.se
Illustrationer: tecknarlisa.se
Övrigt: istockphoto.com
Web: spiralhealth.se

Erbjuder en 6 mån utbildning för dig som vill vill fördjupa ig i Tao och/eller bli instruktör och bidra till ökad medvetehet och Sexuell Hälsa med Tao! Maila för mer info om nästa kursstart! info@bodycoach.nuv

Lite mer om mig
Jag har haft friskvård och alternativa terapier som ett stort intresse sedan början på 90-talet och har flertalet utbildningar och diplom inom qigong, yoga, tantra, massage, kroppsterapi, chi nei tsang, pelvic floor, meditation, shamansk visdom, quodoushka, voice dialogue och personlig utveckling. Utbildad både i Sverige och en hel del utomlands.

Det jag brinner mest för är dock qigongen, som är så välgörande på många olika nivåer och praktiserar själv regelbundet sedan 1995. Att en del av träningen inkluderat hur man kan använda den sexuella kraften har gjort det än mer spännande. Är certifierad Qigong Instruktör sedan 1998 och undervisar i universal tao (sexuell qigong), tao yin, xing shen zhuang, tian ti och wuji gong. Är även behörig att utbilda lärare i wuji gong, en kraftfull men mjuk qigong form. Mina huvudsakliga lärare har varit Wang Tin Jun,  David Shen, Andrew Fretwell och Mantak Chia. Senare har jag vidareutbildat mig i qigong för Yuan Tze och Lujan Matus.

Andra inspirationskällor har varit min tid på olika center i Indien, i Poona och i Rishikesh. Är också sedan 2002 med i Åsa Kullbergs ”en skola i shamansk visdom – Sweet medicine sundance path” både som deltagare och assistent, där ledarskap och livsenergin står i centrum (pipecarrier, firechief & dancechef for sweatlodge).

Senaste åren har jag fördjupat mig i hur vår bäckenbotten fungerar och har idag stort fokus på Pelvic Floor awareness. Mina främsta inspirationer har varit Deborah Sundahl (Awakening the G-spot and female ejaculation) och fysioterapeuten Anne-Marie Kranendonk, från Holland, med pelvic floor behandling som specialitet. Genom åren har jag även studerat basmedicin, anatomi, näringslära, örter och har universitets studier i psykolog, pedagogik, filosofi, praktisk svenska, ekonomisk historia och humanekologi och är utbildad bibliotekarie. Så vägen har varit brokig, jag har varit både kunskapstörstande och sökande, men utforskandet av det mänskliga (och universella) medvetandet har varit det essentiella. Medvetenhet, autensitet och att supporta det friska i oss är grunden för växande.

Se hela CV.

Min drivkraft
Min drivkraft är en stark vilja att lära och utvecklas vidare som människa och att ta ansvar för det jag vet om mig själv och livet. Ser det som mitt jobb att inspirera andra att hitta den viljan och motivationen i sig själva. För det behövs balans i såväl kroppen som i själen, mellan det yttre och det inre, mellan aktivitet och återhämtning. Ny kunskap öppnar dörrar i sinnet, men sedan måste kunskapen testas för att bli verklig. Det är avgörande att få fatt på både den medvetenhet och den extra energi som krävs för hållbar förändring och handlingskraft. Mitt eget utforskande har hela tiden ökat min nyfikenhet och stärkt min vilja att fortsätta växa och ökat min lust att dela med mig. Ärlighet, självacceptans och en ödmjukhet inför vad livet bjuder ser jag som grundläggande. Det är inte vad du gör, utan hur du möter an och kan hantera olika saker som gör skillnaden. Trygghet, tillit och att tycka om sig själv är bästa medicinen. Äkta självkärlek är värd mer än alla ”heliga” lärares ord.

Erfarenhet
Har arbetat i egen regi sedan mitten av 1990-talet med kropps- behandlingar, vägledning och qigong kurser. Håller regelbundet föredrag och kurser i Kvinnans Tao och Mannens Tao, som böckerna heter där jag sammanfattat mina erfarenheter och insikter. Har även varit på frukostmöten, tantrafestivalen och sexsibilityfestivalen. Var co-teacher på Lin Holmkvist´s Tantra Therapist Training i Thailand 2018, undervisade två dagar i pelvic floor relese, och gav även behandlingar på tantrafestivalen 2018. Assisterar sedan flera år på Shamansk Re-capitulating De-armoring med Åsa Kullberg, och även där bidrar jag med pelvic floor awareness.

Efter att i över 20 år ha undervisat i taoistiska övningar för att kultivera den sexuella energin startade jag 2020 en Lärarträning i ”Sexuell Hälsa med Tao” för den som vill vara med och bidra till mer medvetenhet och välmående och samtidigt djupdyka i sig själv! Nästa startar jan 2023.

2 + 14 =

Kontakta mig om du har några frågor eller är intresserad av behandling, kurs eller utbildning. Berätta gärna lite om dig själv och varför du vill ha behandling eller gå utbildning.

Ibland fungerar inte formuläret. Säkrast är att maila mig på: info@bodycoach.nu

Share This