Wuji Gong

Wuji gong
WuJi Gong är fantastisk, för att det är en så enkel, skön och flödande form, som snabbt leder till närvaro, frid och avslappning.. Jag har undervisat i qigong i över tjugo år och detta är en av mina absoluta favoriter som alltid givit mig en pålitlig plats för återhämtning, glädje och utveckling. 

Regelbunden träning gör att det blir lätt att hålla kontakt med det som är viktigt i livet. Den tillåter balanserad energi från vår omgivning att integreras i vår fysiska kropp och i vår energikropp. Ett utrymme skapas där det blir naturligt att ta emot det som är.  Wuji gong är lätt att lära sig och tar ca 20 min att utföra. Se del av formen här!

Vad betyder Wuji?

WuJi är ett kinesiskt ord som betyder ungefär: tomhet och kaos eller det okända eller ursprungliga. Tao’s kropp före början. Tillståndet före yin och yang blev till. Eller som en fysiker skulle förklara det; det som fanns före ”The big bang” och skapade hela vårt fantastiska universum.

Vad är syftet med wuji Gong?

– Leder snabbt till inre frid, lugn där vi kan börja lyssna till tystnaden, det okända.

– Balanserar yin och yang: hö-vä och fram-bak = stärker ditt centrum – inte bara fysiskt utan som källan till livet och den ursprungliga energin, autensitet, självkärlek=acceptans.

– Hälsoeffekter – balanserar kroppens system, ns, blod, lymf, immun, fysisk avslappning. I Kina behandlar olika kroniska som högt blodtryck, hjärta, njurar, låg energi.

– Balanserar känslor, löser upp mönster där vi sitter fast, och inre konflikter

– Stärka intuition och känslan av ett inre vetandet och lita på magkänslan.

– öppnar upp en kanal (chong mai) till det ställe inom dig där ditt autentiska jag, ditt original, det du var före du föddes, kan stanna och finna harmoni. Det är denna plats som kallas Wuji, det stora tomma okända som inrymmer alla möjligheter.

Kurs i Wuji Gong?
Det finns kurser IRL och online.

Göteborg – nästa datum ??:  
På Feldenkraisskolan, Folke Bernadottesg. 2, nb, Göteborg.

Visby – nästa datum ??
På Pheniskliniken, Lejongränd 2, Visby.

Finns utanför Sigtuna:
Killingevägen, Smulteberg.

Kontakta mig för mer info! info@bodycoach.nu

Omdömen

Avslappnad och peppad

  • ”När jag gick därifrån kände jag för första gången en väldigt stark känsla av att jag faktiskt har ett kön. En stark fysisk upplevelse.”
  • ”Underbart, varmt och odramatiskt. Känslan av att detta är det mest naturliga i världen vilket gjorde mig väldig avslappnad.”
  • ”Jag har blivit medveten om att jag spänner underlivet när jag blir stressad eller oroad. När jag släpper spänning i underlivet blir det mer flöde och känsla av frihet i hela kroppen.
  • ”Det var odramatiskt, väldigt bekvämt och avspänt. Inget kändes konstigt, pinsamt eller jobbigt. Jag blev än mer peppad på att vara kvinna och utforska min kropp mer och njuta av den!”
Kommentarer efter behandling

Kontakt, energi och läkning

  • ”Behandlingarna utfördes precis med en sådan respekt som underlivet vill bli bemött på. Och att få kontakt med muskler och olika delar på det här sättet tror jag är mycket läkande. Nu kan jag lyssna till mitt underliv med högsta respekt. Kunde inte få bättre bemötande, professionellt, mjukt, kunnigt, inkännande.”
  • ”Jag upplever en starkare kontakt med hela mitt underliv. Jag kan nu känna vilka muskler jag kan träna och därmed nå en djupare avslappning. När jag låter mitt medvetande komma ner till underlivsområdet kan jag känna att mycket energi börjar cirkulera i kroppen. Jag har fått mer energi och en ökad känsla av trygghet i min egen kropp, och även en ökad känsla av trygghet och kontakt till vår jord”. 
Kommentarer efter behandling

Torra slemhinnor
“Som 50-plussare har jag en del problem med mitt underliv, som försvårar sexlivet; torra slemhinnor och bitvis spänd muskulatur. Jag har varit målmedveten i min strävan att komma tillrätta med problemet. Upplevde inte att jag fick relevant hjälp av traditionell gynekologi, så jag valde att prova Irenes behandling. Det var en lärorik och givande upplevelse. Jag hade t ex ingen aning om vi kvinnor har en prostata. Jag insåg att jag inte lägger någon uppmärksamhet ner i mitt underliv, och tack vare Irene´s hjälp styrde jag mitt fokus dit. Det är en nyckel, och jag håller nu på att bekanta mig mer medvetet med underlivet, vilket är på tiden! Och det skapar läkning.

Var lite nervös inför första behandlingen, men Irene var mildare och mer inkännande än någon gynekolog jag besökt genom åren. Med all sin kunskap, i kombination med stor respekt och lyhördhet för mina gränser, stretchade hon muskulaturen, vilket gav en stor känsla av “lätthet”. Efter fyra behandlingar är jag mycket mer “connectad” till mitt underliv, och mer avslappnad i musklerna.”

Sissi, 54 år

Kronisk Bäckenbottensmärta
”För drygt två år sedan fick jag diagnosen kronisk prostatit. Jag hade smärtor i bäckenbotten och kände ömhet i genitalierna och i området runtomkring. Till en början hade jag en del katastroftankar. Jag hade haft besvär i ca 6 månader när jag fick diagnosen och har prövat olika typer av medicinska behandlingar som exempelvis antibiotika. Jag har också arbetat med kroppsterapi för att på olika sätt komma tillrätta med besvären. Gradvis minskade besvären något, men jag hade inte kunna bli symtomfri.

För ett år sedan började jag med Pelvic floor release hos Irene. Jag har under det senaste året blivit medveten om och lärt mig att få kontakt med min bäckenbotten, som faktiskt består av tre olika lager av muskler. Med hjälp av olika tekniker kan jag nu slappna av bättre, men jag har också lärt mig att använda/röra på musklerna för att på så sätt återfå en mer normal funktion. Jag har under det senaste året lärt mig att jag kan hantera spänningarna direkt i stunden med viljekraft. Det är nytt för mig och känns som en stor lättnad. Jag är fortfarande inte helt symtomfri, men känner mig mycket bättre både fysiskt, men också mentalt. Jag blir stärkt av att veta att det faktiskt går att påverka hur min bäckenbotten mår”.

Mathias, 46 år, april 2019

Är nåt fel om jag inte har sexlust?
”Jag har inte haft sexlust på super länge och inte ens haft lust att få det heller. Jag hade länge tänkt att det är något fel på mig och mitt underliv som inte har lust. Irene avdramatiserade med att säga att det är okay att inte vilja ha sex, att det kan vara perioder i ens liv då det är så och det är ok. Kändes skönt att höra då jag upplever att det är en hets över att man måste ha sex för att vara en lyckad människa.

Jag var inte så spänd som jag trodde och jag fick mer inblick hur min vagina fungerar, hur den ser ut, vad de olika ”grejerna” sitter. Att det finns tre muskler och hur jag kan träna dem.

Efter första behandlingen (av två) och knipövningar och andningsövningar så började en sorts lust att väckas och jag kan nu uppleva att jag kan slappna av i underlivet.

Att tänka att underlivet är livskraftens källa gör det mera intressant att ta hand om den. Även att om jag inte har sex så är det där min kraft till livet föds. Och vem vet, kanske träffar jag någon som jag vill vara sexuellt kreativ med.

Irene har ett lugnt och behaglig sätt att vara. Hon berättar sakligt vad hon gör, vad hon ska göra. Fantastiska närvarande händer magmassagen. Jag kände mig trygg och kände tillit.

Ja, jag skulle rekommendera andra denna behandling. Om inte annat för att få koll på hur ens underliv funkar”.

Anna, 45 år

Kontakta mig

Typ av meddelande

7 + 5 =

Kontakta mig om du har några frågor eller är intresserad av behandling, kurs eller utbildning. (Maila gärna också, har märkt att formuläret inte fungerar ibland…: info@bodycoach.nu)

Contact me if you have any questions or is interested of a cource or a treatment. Enter the cource you want to sign up for.

Pin It on Pinterest

Share This